MarZden heeft ruime ervaring in het verwerken van hoogwaardige Brandwerende SystemenIsolatie Technieken bij zowel de Utiliteitsbouw, Industrie, Scheepsbouw, en diverse. Het personeel van MarZden Brandwerende Systemen hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een specialist op het gebied van Brandwerende Systemen en oplossingen.

Toonaangevend is MarZden in de brandwerende compartimentering van gebouwen en het brandwerend behandelen van allerlei systemen.

De meest voorkomende wand en plafond doorvoeringen in gebouwen zijn onder andere:

Leidingen van staal, koper, RVS tbv de CV leidingen – GKW leidingen – Koud & warm leidingen – Medische gassen. Leidingen van kunststof zoals PVC-PE-HPDE –     tbv Hemelwater – Vuilwater – Condens leidingen en tegenwoordig ook de CV leidingen – GKW leidingen – Koud & warm leidingen. Lucht kanalen van verzinkt staal en soms van Kunststof. Elektra installaties zoals kabelgoten en kabelbundels.

Het is algemeen bekend, dat bij het uitbreken van een brand de eventuele gevolgen niet te overzien zijn. Uiteraard is gezond verstand de beste manier om brand te voorkomen. Daarnaast blijken andere brandpreventieve maatregelen van allergrootste belang en vaak zelfs wettelijk verplicht.

Bouwbesluit 2012 WBDBO (Weerstand tegen Brand-Doorslag en Brand-Overslag) Bewustwording van de kwaliteit en volledigheid van de preventieve maatregelen blijken echter van levensbelang en noodzakelijk!

Zo wordt bij het brandwerend compartimenteren van gebouwen voorkomen dat naast de brandhaard ook de hierbij ontstane rook, giftige gassen en warmte overdracht zich naar de aangrenzende ruimten zullen verspreiden en uitbreiden. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat het brandwerend compartimenteren van gebouwen het totale risico tot een minimum weet te beperken.

MarZden heeft de producten en kennis voor het vakkundig en professioneel uitvoeren van brandwerende systemen. Op het gebied van Brandwerende Systemen kan MarZden alle systemen leveren een aanbrengen. Deze complete systemen, onder andere, voor het brandwerend afdichten van brandbare en niet brandbare leidingen-, luchtkanaal- en kabelgootsystemen worden door MarZden geleverd en gemonteerd.

Alle toegepaste brandwerende producten worden continu getoetst op kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit geeft u de zekerheid dat alle producten voldoen aan de laatste Nederlandse normen en eisen. De Brandwerende Systemen zoals brandwerende wand- en vloer doorvoeringen worden uitgevoerd volgens het Bouwbesluit 2012. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd en gecertificeerd. De Brandwerende Systemen welke MarZdentoepast zijn gecertificeerde producten.

Uiteraard kan deze dienstverlening niet los gezien worden van een goed en functioneel veiligheids- en kwaliteitssysteem. Aan het veiligheids- en milieu beheersysteem van MarZden is het VCA certificaat toegekend. Tevens zijn alle medewerkers van MarZden in het bezit van het veiligheidscertificaat VCA-1 en de operationeel leidinggevenden zijn in het bezit van VCA-2.

Leveringspakket MarZden Brandwerende Systemen

• Brandwerende doorvoeringen

• Brandwerende isolatie

• Brandwerende staalconstructies

• Brandwerende coatings

• Brandwerende manchetten

• Brandwerend impregneren

• Brandwerende wanden & deuren