Isolatie Techniek
De combinatie met creativiteit en flexibiliteit leidt bij MarZden tot oplossingen die aansluiten op de specifieke eisen van de opdrachtgever. Uiteraard met de juiste verhouding tussen kosten en kwaliteit. De noodzaak van isolatie is vaak proces technisch en energie besparend. Bij in gebruik zijnde van de installaties mag geen warmte- of koude verlies optreden. Milieu- en klimaateffecten nemen door de uitstoot van schadelijke stoffen, een steeds belangrijker plaats in. Het bedrijfsleven is zich bewust van de mogelijke effecten op klimaatveranderingen. De juiste vorm van isolatie kan bedrijven helpen in hun maatschappelijke verantwoording om energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. 

Het goed en vakkundig isoleren van de installaties in gebouwen, industrie, schepen en diverse vereist grote zorgvuldigheid. Noodzakelijk is om vakwerk afleveren in alle situaties en omstandigheden. Het flexibel kunnen reageren op situaties is één van de kwaliteiten van MarZden.

Er bestaan veel verschillende soorten isolatiematerialen, elk met zijn specifieke eigenschappen en voor uiteenlopende doeleinden. Het is dus van belang dat de juiste materialen worden gebruikt en dat deze voldoen aan de wensen van de opdrachtgever en/of het voorgeschreven bestek. MarZden werkt uitsluitend met hoogwaardige en duurzame isolatiematerialen van gerenommeerde merken.

De isolatie van leidingsystemen in gebouwen zijn onder andere:

 

  • Centrale verwarmingsinstallaties
  • Gekoeldwaterinstallaties
  • Warm- en koudwaterinstallaties
  • Hemelwater- en Vuilwaterinstallaties
  • Luchtbehandelingsinstallaties

In de utiliteitsbranche zijn de onderstaande soorten de meest voorkomende isolatie uitvoeringen; Koel- c.q koude isolatie; heeft als voornaamste doel het voorkomen van condensatie en corrosie van leidingensystemen en luchtkanalen. Uiteraard speelt ook het besparen van energie een belangrijke rol; het koelen van ruimten is een aantal keer duurder dan verwarmen. De isolatiematerialen die hiervoor voornamelijk gebruikt worden zijn elastomeren en PIR/PUR.

Thermische isolatie

Heeft als doel om de warmte van het medium vast te houden van het begin naar het eindpunt in het leidingsysteem om op deze wijze het warmteverlies zo beperkt mogelijk te houden. De isolatiematerialen die hiervoor voornamelijk gebruikt worden zijn een steen-, glaswol, PIR/PUR isolatie materialen.

Akoestische isolatie

Het dempen/reduceren van het geluid dat ontstaat door verplaatsing van lucht en trillingen, hemelwater, vuilwater/riool of andere mediums in de installaties, en bij luchtkanalen en luchtbehandelingskasten. Geluid wordt gereduceerd door een absorberend isolatie materiaal en in combinatie met “lood” vervangend kunststofmateriaal.

Afwerking van de isolatiematerialen

Verschillende isolatiematerialen worden afgewerkt ten behoeve van mechanische bescherming of weersinvloeden.

Isolatiematrassen

In ruimten waar het niet mogelijk is om traditionele plaatwerk isolatie toe te passen, bieden isolatiematrassen uitkomst. Ook dat is een specialisme van MarZden. De isolatiematrassen zijn bestand tegen hoge temperaturen of zijn water- en zuurbestendig. De isolatiematrassen vinden met name toepassing bij flenzen, filters, afsluiters, uitlaatgassenleidingen en turbines.

Isolatie voorkomt. Isolatie bespaart.

• Isolatie voorkomt verlies van warmte en koude

• Isolatie voorkomt condensvorming en corrosie

• Isolatie voorkomt brandverplaatsing

• Isolatie voorkomt geluidsoverlast

• Isolatie bespaart energie en verdient zich uiteindelijk terug

• Isolatie beperkt de CO2-emissie en is dus goed voor het milieu

• Isolatie beschermt de installaties en mensen